Later heb je hier geen last meer van

Ik herinner me deze woorden van een medewerker van de drogist bij ons in het dorp. Ik wilde dunnere lippen, daar kon ik niets aan doen, en ik wilde dunnere wenkbrauwen, dat kon ik veranderen. Dus met mijn vriendin naar de drogist om een pincetje te kopen zodat we onze eigen wenkbrauwen wat bij konden werken. En toen zei zij de magische woorden: ‘later heb je er geen last mee van. Doe nou maar niet.’ Een oudere vrouw, wat wist zij! Ik ben deze woorden echter nooit vergeten.

Wanneer ik nu wel eens goeroe boeken opensla, zie ik vaak de uitspraak: ‘this too shall pass.’ Die verkoopster was achteraf een messenger from the universe. Waarom onthield ik deze uitspraak en waarom schrijf ik hem nu op? Tsja, omdat alles voorbij gaat. Omdat nu volle wenkbrauwen en volle lippen überhip zijn. Omdat ik jonge mensen hun gezichten zie verbouwen tot een Kardashian-look. En ook omdat ik zoveel mensen ken en coach, die met net iets meer bewustzijn en soms dus ook meer twijfel omdat ze weten dat externe vormen hen niet werkelijk gelukkig maken, maar wat dan wel? En omdat ik nu de leeftijd heb dat ik misschien wel kan zeggen dat je er ‘later’ echt minder last van hebt. Van die twijfels en onzekerheden, van die negatieve kijk op je uiterlijkheden. Zet je bewustzijn ‘aan’, leer naar jezelf kijken zoals anderen naar je kijken en zie de schoonheid van binnen en van buiten. Dat is een mooi perspectief en dat perspectief kun je blijvend kiezen. Kies daar vandaag eens voor!

Beautiful Friday!

Silvia van der Cammen